Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
...

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, στο χαιρετισμό του προς τον σύλλογο εργαζομένων (ΥΠΑ) του Κρατικού Αερολιμένα Μυτιλήνης, επισημαίνει μεταξύ άλλων :
«Χαιρετίζω την παρουσία στη Μυτιλήνη εκπροσώπων της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΠΑ) για να ενημερώσει τους εργαζόμενους, κυρίως όμως τη κοινή γνώμη του νησιού για το πολύ σοβαρό ζήτημα της ιδιωτικοποίησης απ την Κυβέρνηση των αεροδρομίων της χώρας μεταξύ των οποίων και της Μυτιλήνης.
Δυστυχώς η ΝΔ μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας (Μάρτιος 2004) έθεσε στο αρχείο όλο τον σχεδιασμό που βρήκε έτοιμο και την εκπόνηση του γενικού σχεδίου (Muster plan) που υπήρχε για συνολική βελτίωση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Έτσι σήμερα πέντε χρόνια μετά, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε απολύτως τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά γιγαντώνονται τα υφιστάμενα προβλήματα που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και δημιουργείται αδιέξοδο με τους όμορους στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης ιδιοκτήτες των οποίων σχολάζει η περιουσία. Αφού λοιπόν το Κράτος δεν ενδιαφέρεται περιμένει στ αλήθεια κανείς ότι γι αυτά τα σοβαρά για την ανάπτυξη του τόπου ζητήματα θα ενδιαφερθεί ο ιδιώτης που θα εκμεταλλευθεί, εφόσον τελικά πωληθεί, το αεροδρόμιο της πόλης;
Το ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την εκποίηση - ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας, μέσα στην οποία βέβαια είναι και τα αεροδρόμια με μοναδικό λόγο και σκοπό την είσπραξη του όποιου τιμήματος. Η άποψη αυτή δε έχει να κάνει με την συγκυρία ότι σήμερα βρίσκεται στην Αντιπολίτευση αλλά με την διακηρυγμένη θέση του ότι επαγγέλλεται ουσιαστική ανάπτυξη της περιφέρειας, την οποία βέβαια κανένας ιδιώτης δεν είναι διατιθέμενος να επωμισθεί. Είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση του αεροδρομίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της Αθήνας, όπου προτάχθηκε με ευρύτατη συναίνεση ο  στρατηγικός χαρακτήρας και άλλες προτεραιότητες, απ αυτές των περιφερειακών αεροδρομίων (και ιδιαίτερα των ακριτικών νησιών), όπου η εύρυθμη λειτουργία τoυς είναι ζωτικής σημασίας για τους πολίτες και την ανάπτυξη που προσδοκούν.»

Με αυτές τις σκέψεις ο κ Σηφουνάκης δηλώνει ότι τάσσεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως συνολικά εκφράζεται και απ τις αποφάσεις της ΤΕΔΚ Ν.Λέσβου για την συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του αεροδρομίου Μυτιλήνης και τον επιβαλλόμενο εκσυγχρονισμό του, ώστε να καταστεί καίριος παράγοντας ανάπτυξης του ακριτικού μας νησιού.